VASA KONST är ett familjeägt företag, grundat 1993. Vår huvudinriktning är svenskt måleri från sent 1800-tal till nutid. Tack vare ett stort kunnande och förmånliga priser har vi både samlare, institutioner, museer och konsthandlare som kunder. Vi lånar även ut verk till museer.

 

I vår konsthandel på Kungsgatan 54 i Upsala visar vi varje år ett flertal utställningar på olika teman. Däremellan kan man se ett varierat utbud, med allt från Old Masters till nutida konst. Eftersom vi har en stor konstsamling, är det endast en bråkdel som exponeras vid varje tillfälle i våra visningslokaler. Om ni vill se ett specifikt verk, kan det därför vara bra att ta kontakt med oss före ert besök.

 

För bilburna besökare erbjuder vi en gratis kundparkering. Även för tågresenärer är det lätt att ta sig till vår konsthandel, då vi ligger endast ett par hundra meter från järnvägsstationen.

 

Har ni inte möjlighet att besöka vår konsthandel, så kan vi skicka de flesta oljemålningar med postpaket. Avgiften för detta är 300 kronor per försändelse. När det gäller inglasade verk skickas dessa endast i undantagsfall. För transport av större verk och verk av mer ömtålig natur hänvisar vi till fristående transportfirmor.

 

Är ni intresserade av att sälja er konst? Vi köper in både enstaka konstverk och större samlingar.

 

Söker ni verk av någon speciell konstnär? Kontakta oss, så meddelar vi er när vi har fått in objekt som kan vara av intresse.

 

 

 

Vi hälsar er välkomna som kunder hos Upsalas ledande konsthandel

 

 

VASA KONST

 

Kungsgatan 54

 

753 21 UPSALA

 

Öppet efter överenskommelse

 

 

Telefon 018-69 54 40  Mobil 070-509 56 92

 

E-post: info@vasakonst.com

 

 

 

För god hjälp med vår hemsida vill vi framföra ett stort tack till Björn Nilsson,

en sentida släkting till upsalakonstnären Ernst Nilsson.